Ons verhaal

De wens om iets voor onze naasten in een ontwikkelingsland te kunnen doen, wordt voor ons realiteit. Wij hopen als gezin in de periode van juli 2022 tot ca. juni 2023 te verblijven in Mulanje Mission Hospital (Malawi) om hulp te bieden en gezinnen op uitzending te ondersteunen.

 

Een paar weken geleden ontvingen wij uit ons netwerk de vraag naar een leerkracht voor de kinderen van twee gezinnen in Malawi. Het is een oproep van familie Glas en familie Zijderveld die beiden werkzaam zijn als tropenartsen in het Mulanje Mission Hospital gelegen in Malawi. Voor hun kinderen zoeken zij een leerkracht die het komende schooljaar onderwijs kan geven.

 

Wij zijn Jan Pieter en Annelien van Driel, getrouwd in 2017 en ouders van twee zoons. Stan is geboren op 14 juli 2018 en Jort op 28 april 2021. In het dagelijks leven werkt Annelien (29) als leerkracht op een basisschool in Bennekom.  Jan Pieter (28) is werkzaam als zelfstandig ondernemer. Met Sundriven (website) adviseert en realiseert hij in de opwek en opslag van zonne-energie voor huishoudens en bedrijven. Wij hebben besloten om voor een periode naar Malawi te verhuizen om ons in te zetten in een ontwikkelingsland en ontwikkelingshulp te bieden. Daarbij zetten wij onze dagelijkse werkzaamheden in Nederland stop en willen dienen in Malawi voor het Mulanje Mission Hopsital. 


Onze werkzaamheden 

Annelien zal vijf ochtenden per week functioneren als leerkracht voor twee kinderen van familie Glas en één kind van familie Zijderveld. Daarnaast zal onze eigen zoon Stan ook iedere ochtend deelnemen aan de lessen. Jan Pieter gaat voornamelijk aan de slag voor het Mulanje Mission Hospital. Hij zal zich bezighouden met het vernieuwen van het bestaande elektriciteitsinfrastructuur van het ziekenhuis en verder ondersteuning bieden bij het onderhoudsteam van het ziekenhuis.