Tijdens ons verblijf in Malawi nemen wij jullie graag mee in ons dagelijks leven. Wij zullen proberen periodiek een blog of vlog te maken, zodat jullie een inkijk hebben in het leven bij het ziekenhuis, de Mulanje Mountain en ons leven in Malawi, Afrika. 

Blogs

Dzuwa kwambiri (Veel zon)

Al meer dan een halfjaar zijn wij in Malawi aan het werk. Veel te laat, maar alsnog een mooi moment om eens iets te schrijven over mijn (Jan Pieter) werk en de bijdrage die ik lever aan het ziekenhuis. Eerst beschrijf ik achtergrond informatie van de energievoorziening in Malawi en het ziekenhuis. Ik verwacht dat de lezer zich dan beter kan verplaatsen in de lokale situatie en mijn werkzaamheden.

Lees meer »

Zikomo! (Welcome!)

Na de voorbereidingen in Nederland begint de reis naar Malawi. Op woensdagmiddag vertrekken we op tijd naar Amsterdam om in een lange rij te wachten voor de douane. Na 2,5 uur wachten in de rij krijst Jort van ongeduld. Perfect, want daardoor kunnen we de rest van de rij inhalen. Onze vlucht is van Amsterdam - Stockholm - Addis Ababa naar Blantyre. Helaas komen we te laat aan op Oslo waardoor wij onze volgende vlucht op 10 minuten missen. Na een verblijf van 2,5 dag in Stockholm kunnen we verder vliegen. De vlucht gaat van Stockholm - Oslo - Stockholm - Addis Ababa - Blantyre. De retour naar Oslo was volgens de vliegtuigmaatschappij noodzakelijk om de vlucht naar Addis Ababa te halen. Uiteindelijk komen we zaterdagmiddag in Blantyre, Malawi aan. Daar worden we opgehaald door David die ons naar ons nieuwe 'thuis' brengt. In Mulanje worden we warm welkom geheten door Arie en Lisanne. We rusten uit van de lange reis, maken wat wandelingen en maken kennis met de mensen om ons heen.

Lees meer »

Vlogs